Sjuk och ynklig
Idag är jag och dottern hemma. Jag är nog mer sjuk än hon men jag kunde bara inte låta henne gå på dagis med så hes röst och snuvig näsa. Kanske hade jag behövt vara själv, ligga under täcket och kurera mig men jag hoppas att hon är snäll med mig och låter mig ligga i soffan hela dagen med ett öga stängt och det andra halvt öppet. Risken är att hon hittar på något bus i ett annat rum men det får jag väl ta.


Det kluriga med läraryrket idag är att skolorna inte tar in vikarier när läraren är sjuk. På min förra skola var det kollegorna som fick ta hand om mina lektioner när jag låg hemma. Det kändes alltid mindre bra. De hade ju tillräckligt mycket att göra med sina egna lektioner. På den skola jag jobbar på idag tar de inte heller in vikarier men så blir lektionerna lärarlösa. Eleverna får ta eget ansvar som det så fint heter. Det är många lärare som går på jobbet och inte är helt friska - och skickar sjukdomen vidare. Det är lite som med dagis. Föräldrar går med barnet på dagis trots att det inte är helt friskt och så går det runt runt. På vårt dagis är de inte så glada över det.


Nu ligger jag väldigt bra i fas med planeringar och dylikt så en dag hemma är inte hela världen och gruppen som skulle haft prov idag tror jag inte heller klagar över att provet flyttas.


Ibland kan jag önska att jag fick en sjukdag och kunde ligga hemma och "lata mig". Grejen är den att när man väl är sjuk så är man ju sjuk och orkar inte njuta av sin lathet. När jag var yngre hittade jag alltid på en massa när jag var hemma sjuk. Jag bakade, såg film, läste böcker och pysslade. Idag orkar jag ingenting av allt det jag rabblade upp.
Dottern pratade igår om att hon ville köpa en get för att ha hemma... På Bolibompa hade de just besök av en flicka som hade med sig - jo just det - sin get. Det gick självklart dottern igång på: Mamma, jag vill ha en såååån get. Nu! Inga söta kattungar eller hundvalpar här inte. Det ska tydligen vara en get i år.

1 kommentar:

Linda sa...

Ja, man drog sig ju i det längsta att stanna hemma när man var sjuk, för man visste ju hur jobbigt kollegorna fick det som skulle rycka in på ens lektioner dessutom!
Snacka om dumt system.

Men en get hade väl varit nåt att ha i lägenheten!? :oD

Hoppas du får möjlighet att ta det lite lugnt åtmindstone. Krya på dig!

Kram!