Dagens bok
De två senaste böckerna jag läst av Liza Marklund är enligt mig de bästa hon har skrivit. Jag har haft Livstid stående i hyllan i några månader och har inte vågat läsa den då jag verkligen gillade Nobels testamente. Idag är det enkelt att skriva att jag inte blev besviken. Jag tycker till och med att Livstid var bättre än Nobels testamente. Det ni. Visst att jag kan bli lite fundersam över huvudpersonen - hon bedriver mer polisarbete än håller på med sitt egentliga jobb. Kanske hon skulle satsa på ett jobb som djupdykande journalist i Uppdrag granskning och inte på en sliskig nyhetstidning... Kanske böckerna då tappar sin charm.

Nästa bok på sängbordet har jag sett fram emot att få läsa. Livets aviga och räta skriven av Kate Jacobs. Recensionerna har lovordat den och filmrättigheterna är redan sålda. Jag blev dock besviken när jag öppnade boken och på sidorna fanns där en pytteliten textstorlek. Suck. Jag har normalt inte några problem med att läsa liten text men det där... det var inte roligt.

1 kommentar:

Linda sa...

Visst är Marklunds böcker bra? Gillar "Röda vargen" (tror den hette så), där hon är i Piteå och hälsar på i mitt grannkvarter och fikar på Ekbergs konditori! :o)

Läste också hennes senaste "En plats i solen" som också var bra!

blogg.se har visst problem, så jag kan inte uppdatera min blogg! :o(