Min smurfmössa


Kolla in min mössa! En härlig smurfmössa som jag virkade i somras. Broderiet kom jag på att jag ville ha eftersom jag på min nuvarande arbetsplats ska fotas den här veckan (på skoj) och mitt rätta jag ska synas - både på jobb och fritid. Jag gillar matte och jag gillar att virka och brodera. Jag hade först tänkt att ha min matematikbroderade kjol men så kom jag på det här när jag vaknade imorse.

På tal om det. Har ni läst om de olika hjärnvågorna och deras betydelse för lärandet? När man sover är hjärnan i ett läge, just när man somnar är den i ett annat, det tredje är ett avslappnat normal tillstånd och sista när man är stressad. Just när man somnar börjar hjärnan slappna av och det är därför många kommer på så många bra idéer just när de ska till att somna. Hjärnan behöver väldigt lite för att komma in i ett stressat läge = mindre bra läge för att lära sig något. Det kan vara något konstigt ljud, ny miljö osv. Jag kommer oftast på en massa bra saker när jag vaknar tidigt på morgnarna och det är för tidigt för att stiga upp. Då kan jag ligga och fnula på nåt tills jag somnar om. Men då känner jag mig även som mest avslappnad till skillnad från när jag går och lägger mig och somnar direkt huvudet hamnar på kudden.

4 kommentarer:

Linda sa...

Den mössan var ju råtuff juh!!

PetraO sa...

Jag var på en föreläsning av BrittLouise Theglander (lärare och läkare) där hon pratade om just det med hjärnhalvorna och behovet av att aktivera båda halvorna för att det inte ska bli "tvärstopp" - med andra ord behövs det mycket handarbete för att man ska klara av att ta in all övrig info! Snygg mössa förresten.

PetraO sa...

Jag syr gärna ett pennfack om du vill - hör av dig i så fall på petrao@live.com / Hälsningar Petra

PetraO sa...

Det ska var petrao@live.se!!!