Färdig gnagareSysterdotterns kanin är färdig! Jag tycker den blev riktigt bra efter inramningen. Usch vad petig jag var vid sträckning, fållning och allt vad det heter. Jag stärkte även tyget (!) men så blev det bra också. Mönstret innebar även en broderad ram runt kaninen men jag tyckte det blev för mycket och nöjde mig utan den. Det var svårt att välja ram också då jag fick fria händer från systeryster. Först var jag inne på att måla en träram svagt gul men hittade istället en vit ram. Jag är nöjd.

Tyvärr är jag inte lika nöjd med mitt stickprojekt. Det syns till vänster i bilden ovan. Jag misstänkte nyligt att jag stickar för löst och nu när jag måttade mot min kropp inser jag att tröjan blir enorm på bredden och för kort på längden. Jag testade faktiskt att provsticka en 10x10-ruta innan jag började men det räckte tydligen inte. Gissa om jag har lust att strunta i att fortsätta. En nödlösning är att repa upp och göra om/hitta ett annat mönster. Jag får nog inse att jag inte är någon tröjstickare. Buhuuuu. Detta är tröja nummer två som jag arbetat ihop och sedan vill mula ned i soporna. Jag ska även testa att sticka sockar och vristvärmare innan jag helt ger upp stickningen.

Mitt virkade ds-fodral är alldeles snart klart. Ska bara betämma mig om det ska vara ett lock (och hur det då ska se ut) eller inte. Visst låter det jobbigt att ha semester? Det är verkligen inte några problem som får mig att ligga sömnlös om nätterna precis. Hehe.

2 kommentarer:

Anonym sa...

kaninen var jättesöt : )

/petra

Anna sa...

Vad roligt med en till handarbetande tjej ute i sajberrymden :) Jättejättefin tavla! Det är korsstygn va? Dom tar lång tid, men när allt är helt klart är det alltid värt det.