Länge sen sist...(bild från webben)


...och jag har haft fullt upp. Först var det renovering av vardagsrummet och sen har jag varit på skolkonferens (eller vad man ska kalla det) i Nynäshamn. Hela vår koncern, från norr till söder, träffades och pratade framtidsområden och planerade arbetsprojekt. Framtiden är förståelse, vi är på väg från kunskapssamhället och in i förståelsesamhället enligt framtidsforskaren Troed Troedsson från Paradigmmäklarna. Inte helt nytt för mig känns det som. Min licentiatuppsats handlade ju om kognitiva analysmodeller och det går åt samma håll. Formativ bedömning är vad vi ska fokusera på framöver.
Försöka arbeta fram matriser, bryta ned kunskapsområden och fokusera på förståelse bland eleverna. Vad det är som krävs för att de ska bli godkända, det vill säga veta precis hur lösningar på nivåerna godkänd, väl godkänd och mycket väl godkänd ser ut. Det ska inte finnas några funderingar och det är bra tycker jag. Det är alldeles för mycket tyst kunskap som läraren har och inte kan/vill förmedla det till sina elever.


Inget handarbetande och inget skrivande har det blivit. Däremot har jag läst ut boken som legat på mitt sängbord allt för länge nu. Lyckan säljs separat skriven av Lolly Winston, som ävenskrivit Brustna hjärtans cafe. Jag gillade inte riktigt hennes första bok men av någon anledning ville jag ge henne en chans till. Men nej, det var ingen bok jag fastnade för. Men nu kan jag sätta in den i pockethyllan och bocka för ännu en bok som läst.

Nu är det mys med lilltjejen som gäller. Lek och många många kramar. :o)

1 kommentar:

Linda sa...

Du får visa bilder från vardagsrummet så snart du kan! :o)
Ha en riktigt bra dag!
Kram!