DIY-hem

Oj vad konstigt ändå. Att när jag väl lyfter på locket för att släppa ut alla mina tankar så är det just ilskan som kom ut först. Jag hade tänkt mig mer en text om min lust att skapa eller att vara arbetslös eller frustrationen över att vara tvåbarnsmor. Men nej. Ilskan över rättegången och hur illa jag blev behandlad av två ynka personer varav den ena är död idag och där jag MÅSTE försöka acceptera att den andre ska fortsätta vara en del av mitt liv. En väldigt liten del med dock. Det var det som kom ut igår. Intressant.

Idag på morgonen har jag funderat på betydligt trevligare saker. Nämligen hur jag ska få in mer "art & craft" i mitt hem. Tidigare har mitt fokus varit på mitt jobb. Hur ska jag få in mer skapande i mitt jobb men nu har jag insett att jag måste börja här hemma... Idag ser man inte vad jag fullständigt älskar att göra - förutom alla högar med oavslutade projekt som nu har blivit förpassade i små påsar överallt. Jag tyckte det såg så rörigt ut med ett virkprojekt här och ett stickprojekt där och några pågående broderiprojekt lite här och där. Då fick det bli påsar. Mina svampar står på en högtalare i tv-rummet. Alla djur jag virkat åt dottern ligger i en korg i hennes rum huller om buller. Våra väggar är kala. Min senaste duk i orange ligger på övervåningen på ett litet avlastningsbord. Sedan har jag framme några glasblåsta former från förra vårens fina minimöhippa. Sedan har jag min glada mormorsrutekudde i soffan. That's it! (Men det är mycket mer än tidigare iaf när jag knappt vågade nämna att jag virkar och broderar på fritiden.)

Jag har några tankar på att virka små dukar och rama in dem. Att köpa en anslagstavla till dotterns rum för att hänga upp alla pärlplattetavlor vi skapar tillsammans. Att virka disktrasor istället för de där trista man köper på affären. Att brodera tokiga ord för att hänga upp i en samlad trupp. Att brodera saker på Iddes kläder. Att virka en massa svampar i all världens färger och ha dem stående på rad på en hylla i hallen. Att lära mig sy och göra kjolar i mängder till mig och döttrarna. Att komma igång med mamma-dotter pysslandet igen. Att istället för att köpa små onödiga saker till alla dessa födelsedagsbarn kunna GÖRA något och ge bort. En virkad Hello Kitty, sticka en liten väska, ett par muddar, en kjol - whatever. En DIY-livstil som passar mer in på mitt inre. Än som det är idag när jag gömmer bort mina saker när de är klara. Jag lägger dem i lådor. Och varför inte? Men hallå! Hur svårt kan det vara? Som min Daniel skulle ha sagt. :o)

2 kommentarer:

Linda sa...

NÅGRA tankar?? Du fullkomligt sprudlar ju av idéer! :o)
Och sedan är det inte lätt att styra över det som bara måste ut, så det är bara att låta det komma. Antagligen är det ju meningen och behövligt att just det eller det kommer just då!
Kram!

Anna sa...

Jag ska verkligen försöka skriva utan att radera mig själv. Så får vi se vad som kommer ut av det. Tråkiga textinlägg ja men jag tror det är nyttigt för mig.

Och ja, det är en hel del idéer jag har. Det finns mer...