Dagdrömmer igenNär jag städade i garnlådan hittade jag en virkad lapp som jag hade tänkt skulle bli en början på en kudde. Dottern tyckte den var fin så jag rev upp själva rutan och satte blomman på hennes axel istället. Där sitter den bra tycker jag. :o)
För första gången på väldigt länge har jag tid att blogga PÅ DATORN. Bebis sover, stora tjejen sover (sovrekord!) och Sophie Zelmani spelar i bakgrunden. Jag har laddat upp bilder från kameran. Jag har kunnat redigera och nu skriver jag. Jisses. ;o)


En av mina jobbdrömmar har varit att starta en liten butik. När jag var lärarstudent pratade vi om det många gånger. Då var det en liten butik med fik och bokhandel i ett som var på tapeten. När jag var och hälsade på min kompis Linda i Göteborg för något år sedan hittade jag drömaffären. Canvas heter den och ligger på Sveagatan. Där ligger fokus på broderi och handarbete precis som jag drömmer om att min butik ska göra.


Imorse dagdrömde jag högt vid frukostbordet. Tänk om man skulle gå vidare i tankarna... Jag fick plötsligt en väldigt stark bild av var min butik skulle vara placerad... och så fortsatte jag prata om hur jag skulle locka dit andra och hur jag skulle ha svårt att gå hem om kvällarna för att jag bara skulle gå bland mina hyllor och njuta... Sedan fastnade jag. Jag har ju ingen aning om hur man startar en butik. Jag har inga ekonomiska kunskaper. Jag har aldrig jobbat i butik! Maken tyckte ändå att jag skulle spinna vidare på tanken. Kolla upp möjligheten att få starta eget-bidrag, skriva ned mina tankar och förslag på saker att sälja. Nu sitter jag här med en klump i magen. Igår var jag så nöjd med att kommit till sans med att jag ska plugga upp till gymnasielärare. Att det blir bra att enbart ha handarbetet som fritidssysselsättning. Idag är jag där uppe bland molnen och studsar runt som en tok. Inte kommer jag att driva en butik likaväl som jag inte kommer att skriva en chiclit (som jag också drömmer om) men jag kan ju iaf få dagdrömma om det. Istället får jag inspireras av och beundra andra som vågar ta steget. :o)

3 kommentarer:

mary-ann sa...

man skal följa sina drömmar...jag är på väg att förverkliga en av mina nämligen att sätta meg på skolbänken igen och plugga in svenska gymnasiet så jag kan plugga till sköterska sen :)

Gnistra i Norr sa...

Ibland måste man våga ta steget ut i det okända. Stundtals väldigt läskigt, men vad har man att förlora...egentligen? Jag vet vem du kan fråga hur man startar eget ;-)

Kram
Jeanette

Anna sa...

Mary-Ann: Jag har lite svårt att göra just det - följa min känsla. Hjärnan har fått styra lite väl mycket....

Jeanette: Precis vad maken säger. "Vad har du att förlora?". Jag tar det i små steg. Det är ganska kul att gå och dagdrömma. Jag skissar redan på ett namn och en logga... ;o) Du kommer att få frågor här framöver - I promise!