Skriv boken!Jag har köpt en e-bok. Skriv boken! 4 veckors coachning av Johanna Wistrand. Den första veckan ska man börja med att på morgonen flödesskriva (om vad som helst) i 10 minuter och på kvällen skriva på sin bok i 10 minuter. Allt för att komma igång och jag tänkte försöka mig på det. Wistrand fokuserar mycket på att få igång skrivandet och jag gillar verkligen hennes sätt att skriva. Språket tilltalar mig.

I förordet skriver hon:

När jag skulle skriva den här boken försökte jag se den framför mig i färdig form. En e-bok som man inte kan hålla i handen, det var inte så lätt. Men så fick jag idén att bestämma titel och låta göra omslaget, och plötsligt fanns den där på min hemsida. Alla kunde se den. Så då var det bara att sätta igång och skriva den. Trodde jag … För vad hände? Jo, jag hamnade i högpresterarfällan. Jag började tänka på boken som om det handlade om en doktors-avhandling. Jag vågade knappt skriva ett ord. Tills jag insåg att jag måste ju praktisera det som min bok handlar om: att våga skriva, att bara göra det. Att bestämma sig för att vara fri modig. Att skriva på, trots känslor av att inte räcka till, av att vara tråkig, okunnig.

Högpresterarfällan. Ja, det vet jag allt om och i mitt fall handlar det ju faktiskt om en doktorsavhandling! I feel again me i känslan av att vara tråkig och okunnig. En av de saker hon skriver i boken är bland annat att man ska först och främst skriva för sin egen del. Inte lämna texten till någon förrän man är redo och flödesskrivningstexterna ska man slänga så fort man skrivit klart sina tiomimuterstexter. Allt i boken tilltalar mig. Så nu är det bara att sätta igång.

På tal om att sätta igång så sätter jag igång med utvecklingssamtal imorgon... Det ska nog gå bra, men det är alltid lite pirrigt att träffa föräldrarna.

2 kommentarer:

Linda sa...

Spännnade! Och se nu till att undvika högpresterarfällan!

Och lycka till med utvecklingssamtalen. Se det som att föräldrar är läskigare än att våga sig på att skriva! :o)

Anda: sa...

Jag har nog redan hamnat i den fällan tyvärr. ;o)