Jobbångesttest

Jag läste en artikel om jobbångest igår på Aftonbladet. Rubriken löd "Har du fel jobb?" Med hjälp av nio punkter skulle man analysera sin jobbsituation. Låt mig testa:

1. Du överväger att skaffa barn bara för att få vara föräldraledig.
Ja, inte kändes det som en nackdel att jag skulle få vara borta från jobbet och göra annat ett tag. Jag var riktigt less redan då.

2. Du går omkring som en zombie på jobbet och tar aldrig egna initiativ.
Nja. Däremot kan jag räkna upp en hel del kollegor...

3. Du hittar på tusen skäl att smita undan arbetsuppgifterna: dröjer dig kvar på stan efter tandläkarbesöket, blir kollegornas ”kurator” för att det är roligare att lyssna på problem än att arbeta, tar ständigt initiativ till fikapauser.
Japp!

4. Du har ångest hela semestern för att du ska tillbaks till arbetet.
Det tog två veckor att koppla bort känslan och två veckor att oroa sig inför hösten, så en vecka där emellan kunde jag kanske räkna som riktig semester och då var svärföräldrarna på besök (say no more).

5. Din omgivning reagerar på att du alltid klagar på ditt jobb.
Nja, jag har mer klagat på min brist på förmåga att jobba.

6. Du skryter om din viktiga post och dina arbetsuppgifter för att övertyga dig själv om att ditt jobb är toppen.
Mmm, se ovan.

7. Alla luncher ägnas åt att snacka skit om företaget, ledningen och kollegor.
Haha, den var väldigt träffande. Kanske det inte gällde varje lunch, högst en lunch i veckan.

8. Du har längtansfullt börjat nedräkningen till pensionen, trots att du bara är runt 40.
Nope, så långt gick det inte men jag hört kollegor som tänkt tanken.

9. Du bär på en känsla av meningslöshet.
Japp och tyvärr tog det ett tag för mig att inse att det hade att göra med jobbet.

Sedan fanns det även tips på hur man ska göra för att gå vidare. Det får jag ta i ett annat inlägg. Jag har ju faktiskt gjort något åt situationen redan.

Just ja, det bidda ingen stuga men vi blev inte dummare av visningen. Lilltjejen trivdes riktigt bra, det lät som bra när hon i stugan sa "vad vackert!" med känsla i orden som bara hon kan göra. När vi sedan skulle hem så ville hon inte åka direkt hem, hon skulle minsann och titta på en annan stuga. Ja, hon är två och ett halvt år. Hehe.

1 kommentar:

Linda sa...

"Ena rumpa"? Hahaha! Men det vore ju praktiskt ibland med fler än en... :o) Men å andra sidan kanske det inte vore så dumt att gå till en massör med sin spända rumpa. Rumpmassage är inte helt fel! ;o)
Och ditt jobb...gott att du har gjort slag i saken och nu ska prova något nytt! och du vet ju att du har "back-up" om det inte skulle kännas bra!
Kram!